RECONDITIONEREN

Is uw auto toe aan uitgebreide, grondige reiniging? Dan is reconditionering de uitkomst. Na deze behandeling is uw auto weer als nieuw. U kunt zowel het interieur als exterieur laten reconditioneren.

Maar u kunt ook kiezen voor één van beiden, of slechts bepaalde onderdelen van de programma’s. U vraagt, wij draaien! Plan via de button onderaan uw intake om de opties te bespreken, of lees verder voor meer informatie over de verschillende behandelingen.

Een volledige reconditionering van het interieur van een auto, wat moet u zich daarbij voorstellen? Een auto die van binnen zo schoongemaakt wordt, dat het lijkt of er nooit iemand in gezeten heeft. Dit resultaat bereiken we door het uitvoeren van diverse dieptereinigingen:

 • Eerst zuigen we de auto grondig uit: alle hoekjes en kantjes worden meegenomen. Denk aan de bekleding, de stoelrails, tussen en onder de stoelen, enzovoorts.
 • We maken al het donkere kunststof schoon en brengen het op glans, zodat dit weer als nieuw lijkt. Ook het lichte kunststof wordt meegenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheidshandgrepen die aan de bekleding van het dak – de zogenaamde hemelbekleding – bevestigd zitten.
 • De bekleding van uw auto wordt uitgebreid gereinigd. We behandelen zowel lederen als stoffen bekleding. Bij lederen bekleding wordt tevens een beschermlaag aangebracht.
 • Ook de hemelbekleding en de vloermatten van de auto worden gereinigd.
 • Tot slot reinigen we de ramen aan binnen- en buitenzijde.

Hangt er een vreemd luchtje in uw auto? Die kunnen wij laten verdwijnen! Breid de reconditionering van het interieur uit met een ozonbehandeling. Als u hiervoor kiest, laten wij het ozonapparaat in uw auto overnachten. Slapen zal het echter niet: het zal namelijk ozonlucht door alle luchtkanalen van uw auto blazen en daarmee de bacteriën doden. Zodat uw auto ook weer als nieuw ruikt!

Bij reconditionering van het exterieur, laten we de buitenkant van uw auto weer glimmen alsof ‘ie de showroom nooit verlaten heeft. Dit resultaat bereiken we door een uitgebreide reiniging, voorbehandeling, polijstbehandeling én lakverzegeling.

 • De eerste stap is altijd een complete voorreiniging. Alles wat schoon kan, wordt grondig gereinigd in een van onze wasboxen. Denk naast de gebruikelijke gebieden ook aan de deurstijlen, motorruimte, wielkasten, onderkant van de auto en binnenkant van de velgen.
 • Na het voorreinigen zetten we de auto in onze speciaal ingerichte detailing area. Onder de lampen die daar hangen kunnen we de conditie van de lak goed zien. Door de jaren heen hecht er zich namelijk vuil aan de lak dat er met wassen niet af gaat. Onder de lampen kunnen we zien hoe heftig dat bij uw auto het geval is, waarna we het verwijderen.
 • Dat vuil verwijderen, doen we met behulp van klei. We behandelen de complete buitenkant van de auto met een kleipad. Dit zorgt voor een schone lak, wat belangrijk is voor het polijsten. Zonder de kleibehandeling krijg je oneffenheden en krassen moeilijk weg, omdat het vuil er nog tussen zit.
 • Nu het vuil verwijderd is, kan het polijsten beginnen. Dit is de behandeling die oneffenheden laat verdwijnen en uw auto weer laat stralen. De polijstbehandeling bestaat altijd uit minimaal twee en eventueel meer stappen. Welke stappen bij uw auto noodzakelijk zijn, hangt af van de staat waarin deze verkeert. We polijsten tevens lichte krassen: denk bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende sleutelkrassen rondom de handgrepen op de autodeuren. We hebben een speciaal apparaatje voor dit gebied, zodat we goed bij de krassen kunnen. Het lijken kleine details, maar het verhelpen van dit soort gebreken is vaak hetgeen wat uw auto weer een luxueuze uitstraling geeft!
 • Na het polijsten ontvetten we de auto, zodat de lakverzegeling die volgt zich optimaal hecht aan de laklaag. Vervolgens brengen we deze verzegeling op de lak aan. Dit zorgt voor glans & bescherming: zodat u lang plezier heeft van de uitgebreide reconditionering!
 • Tot slot volgen de finishing touches: we brengen het kunststof en de sponningen op glans en voorzien de banden van bandenzwart. Ready, set, go! Uw auto is weer klaar om te gaan. Nu maar hopen dat u hem nog herkent…
PRIJZEN OP AANVRAAG
Omdat iedere auto verschilt qua staat en benodigde behandeling, zijn de prijzen voor reconditionering op aanvraag. Plan uw intake via de button onderaan, dan zien we u graag met de betreffende auto tegemoet.