KERAMISCH COATEN

Bent u zuinig op uw auto en vindt u het belangrijk dat de lak te allen tijde een intense glans heeft en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf? Dan is keramische coating wat uw auto nodig heeft.

Na het polijsten van de lak van een auto, bijvoorbeeld bij een reconditionering, gaan de poriën van de lak openstaan. Deze poriën moeten opgevuld worden, zodat er geen ruimte voor vuil meer is. De substantie waarmee de poriën opgevuld worden, is vaak een wax: deze zorgt ervoor dat de lak glanst en beschermd wordt. Een wax biedt echter tijdelijke bescherming.

Om duurzamere bescherming en intensere glans te realiseren, zijn er door de jaren heen verschillende soorten coatings ontwikkeld. Om een ultieme beschermlaag te realiseren, die tevens voor sublieme glans zorgt. Na vele coatingklussen zijn wij inmiddels meer dan overtuigd: dit doel is bereikt.

Hoe gaat dat nou in z’n werk, zo’n keramisch coating? We beginnen met de voorbereiding: een essentieel onderdeel van het proces om tot een egaal eindresultaat te komen. Na aanbrengen van de coating wordt namelijk alles wat daaronder zit versterkt. We willen dat de lak uitgelicht wordt, niét de eventuele oneffenheden. Daarom wordt de lak intensief voorbehandeld. We wassen de auto en polijsten de lak grondig, zodat oneffenheden en eventuele krassen verdwijnen. Nu de auto compleet voorbehandeld is, kunnen we de coating aanbrengen.

Dit alles gebeurt onder speciale lampen, die ons helpen oneffenheden te verwijderen en de coating perfect aan te brengen.

Nu zult u denken: ‘mooi, maar wat is dan het resultaat van die coating?’ Ten eerste een gladde lak die intens glanst en een diepere kleur krijgt. Alles wat onder de coating zit wordt enorm opgehaald! Daarnaast is de coating een stevige beschermlaag: het zit over de lak van uw auto heen, waardoor de lak minder kwetsbaar en beter bestand tegen krassen is. Tot slot zorgt het voor een ‘easy to clean’ effect. Nu de poriën van de lak gevuld zijn met een coating, zal de lak moeilijk vuil aanpakken. Hierdoor wordt de auto niet écht vuil meer. Het beetje vuil dat er op de auto ligt is makkelijk te verwijderen dankzij het hydrofobe effect dat de coating óók nog met zich meebrengt. Door de sterk waterafstotende laag is even afspoelen in een van onze wasboxen al voldoende om het kleine beetje vuil af te schudden. Wassen hoeft dus minder vaak én minder intensief.

Coating laten zetten? Goede keus: u zult er jaren plezier van hebben. We adviseren na het zetten van de coating jaarlijks even terug te komen met de auto. Dan checken wij de auto weer rondom, zodat u plezier houdt van een glanzende, beschermde auto mét waterafstotende laag.

Omdat iedere auto verschilt qua staat en benodigde behandeling, zijn de prijzen voor keramisch coaten op aanvraag. Het is een behoorlijke investering, aangezien keramisch coaten een arbeidsintensief en specialistisch proces is. We zien regelmatig auto’s die gecoat zijn voor bodemprijzen, maar qua kwaliteit flink te wensen overlaten. Daarom is ons advies: doe het goed of doe het niet!
Meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Plan uw intake via de button onderaan, dan zien we u graag met de betreffende auto tegemoet.